Chaga este o ciupercă ce creşte, în mod obişnuit, în regiunile nordice (originară din Siberia), pe scoarţele copacilor (mesteceni, anini, fagi). În scop medicinal, se utilizează chaga ce creşte pe mesteceni.
Chaga este o ciupercă parazită ce îşi extrage nutrienţii din partea albă a scoarţei mestecenilor.
Durata de livrare: 1-3 zile
Chaga este o ciupercă ce creşte, în mod obişnuit, în regiunile nordice (originară din Siberia), pe scoarţele copacilor (mesteceni, anini, fagi). În scop medicinal, se utilizează chaga ce creşte pe mesteceni.
Chaga este o ciupercă parazită ce îşi extrage nutrienţii din partea albă a scoarţei mestecenilor.
Chaga se foloseşte în medicina tradiţionala est-europeană încă din secolul 16, ca remediu natural pentru gastrită şi ulcer. În medicina tradiţională chineză se utilizează chaga pentru sănătate generală, longevitate şi frumuseţe.
În prezent, Chaga se foloseste adesea pentru combaterea hipertensiunii şi infecţiilor virale, pentru menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular şi pentru proprietăţile sale anticancerigene.
Oamenii din Siberia consuma ceai din Chaga în loc de ceai negru sau cafea. S-a remarcat că în această zonă rata cancerului este mai scazută decât în regiunile vecine. De asemenea, bolile de stomac sunt aproape inexistente, iar speranţa de viaţă este foarte mare.
Ciuperca Chaga este folosită de mult timp la prepararea unei infunzii de către vânători şi pădurari. Are miros şi gust amar. Se poate recolta în orice lună din an, însă este indicat să fie culeasă la sfârşitul toamnei sau iarna pentru că poate fi găsită mai uşor, copacii fiind lipsiţi de frunze.
Compoziţie:
Ciuperca Chaga se remarcă prin conţinutul său bogat de minerale (potasiu, magneziu, calciu, fier, mangan, zinc, sodiu, aluminiu, siliciu), fibre, acizi organici mai ales acid oxalic, compuşi steroizi, polizaharide, celuloză, lignină, fenoli şi acizi triterpenici.
Acţiune:
Ciuperca Chaga are proprietăţi anticancerigene, citostatice, antiinflamatorii, de protecţie a organismului, de reducere a transpiraţiei, analgezice, respectiv de calmare a durerilor cauzate de tumorile canceroase.
Indicaţii terapeutice:
În prezent, Chaga este folosită în scop medicinal pentru că s-a demonstrat în urma studiilor făcute de cercetători că ajută la vindecarea bolilor maligne, pulmonare, cardiovasculare, în tratamentul infecţiilor virale şi afecţiunilor gastrointestinale (colita, ulcer gastric, gastrită cu aciditate scazută, dischinezie biliară şi intestinală, ulcer duodenal).
De asemenea, are efect bun în reglarea metabolismului, consolidarea sistemului imunitar, prevenirea bolilor de inimă, reglarea sistemului respirator, tratarea bolilor de ficat şi splină.
Chaga este o sursă de melanină şi asigură frumuseţea unghiilor, a părului şi a pielii.
Cel mai bun mod de a sustrage nutrienţii din Chaga este extracţia cu apă. Nu se recomandă apa fierbinte, deoarece temperatura înaltă poate distruge complexul de melanină şi polizaharide.
Chaga are gust şi miros asemănător cu al cafelei şi se poate consuma în loc de cafea.
Precauţii şi contraindicaţi:
Ciuperca Chaga trebuie utilizată cu precauţie în timpul sarcinii şi în timpul alăptării, consumându-se cantităţi mici şi supraveghind apariţia oricarui simptom digestiv sau renal neplăcut.
Seva de mesteacăn din compoziţia ciupercii Chaga nu este indicată nici pentru copiii care au o sensibilitate alergică pronunţată sau care se confruntă frecvent cu tulburări digestive.
Persoanele care sunt alergice la aspirină nu trebuie să folosească produse care conţin mesteacăn. Din cauza efectului pe care îl are asupra rinichilor, Chaga nu trebuie folosită de cei aflaţi în criză renală şi nici de cei care au afecţiuni cardiace decompensate (insuficienta cardiaca).
Mod de administrare:
Cel mai bun mod de a sustrage nutrientii din chaga este extractia cu apa. Nu se recomanda apa fierbinte, deoarece temperatura inalta poate distruge complexul de melanina si polizaharide. Chaga are gust si miros asemanator cu al cafelei si se poate consuma in loc de cafea. Incalziti un litru de apa fierbinte pana la aproximativ 50 grade Celsius si adaugati 2-3 linguri de pudra de Chaga. Acoperiti si lasati la infuzat 10-12 ore. Depozitati ceaiul din chaga intr-un loc uscat, ferit de lumina, intr-un recipient din sticla. Ceaiul preparat se poate consuma timp de 14 zile, iar ceea ce ramane se poate reutiliza de inca 5 ori. Chaga se poate pastra in conditii bune timp de 2 ani, daca este tinuta intr-un loc uscat si intunecat.
Alt mod de preparare:
Se pune o lingurita de ciuperci maruntite la o cana (200ml) de apa la 50 de grade, se lasa la infuzat timp de jumatate de de ora. Se filtreaza si se bea cate o cana pe zi, cu inghitituri mici pe tot parcursul zilei. Se administreaza cu 30 de minute înainte de mesa timp de 3-5 luni, cu intervale de pauza 7-10 zile dupa fiecare luna de administrare.
Chaga este cel mai popular remediu impotriva cancerului. Ciuperca opreste cresterea tumorilor si combate dezvoltarea de metastaze. De asemenea contine cele mai puternice substante antioxidante (care depasesc pe cele din compozitia coacazelor si rodiei).
Cantitate neta: 50 g