Durata de livrare: 1-3 zile
Proprietatile vindecatoare ale unturii de bursuc sunt extrem de utile in combaterea diferitelor afectiuni. In organism, este absorbita aproape 100% si contine o multime de vitamine, oligoelemente, precum si grasimi nesaturate si acizi grasi polinesaturati. Datorita lor, grasimea de bursuc (viezure) ajuta la intarirea rezistentei organismului in timpul bolii dar si in caz de epuizare fizică.
- Are efect adjuvant, benefic, in probleme pulmonare şi ale tractului respirator: pneumonii cronice sau complicate, pleurezii, silicoze în stadiul incipient, bronşite cronice astmatice (întâlnite mai ales la fumători), astm bronşic, faringite, laringite, amigdalite acute şi cronice, fiind totodată adjuvant în cancerul pulmonar. Este indicată preventiv fumătorilor, pentru protecţia căilor respiratorii şi regenerarea ţesutului pulmonar.
- Stimulează activitatea sistemului imunitar, creşte rezistenţa organismului la agenţi patogeni şi infecţii. Cura cu untură de bursuc are un efect excelent în răcelile de sezon, reduce riscul de infecţii ale tractului respirator, tuse şi dureri în gât, prin efectele sale antiinflamatoare şi expectorante.
- Untura de bursuc poate fi utilizată cu succes profilactic şi în alte probleme de sănătate: afecţiuni gastro-intestinale (colite, enterocolite, gastrite, ulcere gastrice şi duodenale, disfuncţii ale microflorei intestinale); afecţiuni cardio-vasculare (ateroscleroză, tromboflebită, tromboze, varice, hemoroizi, tulburări ale circulaţiei sanguine la nivel cerebral, hipertensiune arterială, angină pectorală); afecţiuni metabolice (distrofie, rahitism, poliartrită reumatoidă, intoxicaţii medicamentoase şi alimentare).
- Aplicată local, untura de bursuc are efecte benefice în: leziuni musculare şi scheletice (artrite, osteoporoză, fracturi, entorse de ligamente şi tendoane etc.); afecţiuni articulare (reumatism poliarticular); dermatologice (eczeme, psoriazis, dermatită atopică, acnee, urticarie etc.); leziuni ale pielii (zgârieturi, tăieturi, răni, arsuri, piele crăpată, escare, degerături, fisuri anale, fistule, vergeturi, furuncule, abcese, muşcături de insecte etc.).
În Siberia, bursucul a fost considerat din totdeauna un trofeu valoros, nu numai pentru blană, utilizată la confecţionarea hainelor călduroase. Grăsimea lui, consumată încă de-acum 200 de ani, s-a dovedit salvatoare în caz de hipotermie şi pentru protejarea pielii împotriva degerăturilor. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, soldaţilor ruşi li se dădea zilnic o doză de untură de bursuc, pentru a prinde puteri. De asemenea, era inclusă în dieta răniţilor, pentru recuperarea lor în timp mai scurt. Fiind cunoscut efectul cicatrizant al grăsimii de bursuc, a fost des utilizată în spitalele de campanie pentru tratarea rănilor produse prin împuşcare şi cicatrizarea rapidă a amputaţiilor.
Ingrediente:
Untură de bursuc (Meles Meles) - 100%
Greutatea netă: 250 ml
Fară conservanţi.
Declaraţie nutriţională pentru |
100g |
1 porţie |
||
10g |
% CR*/porţie |
|||
Valoare energetică |
3699 kj (900kcal) |
369kj (90Kcal) |
4,5 % |
|
Grasimi -din care acizi grasi saturaţi |
99,97 g 13,55 g |
9,9 g 1,3 g |
14 % 6,5 % |
|
Glucide -din care zaharuri |
0 g 0 g |
0 g 0 g |
0 % 0 % |
|
Proteine |
0,015 g |
0,0015 g |
0,003 % |
|
Sare |
0 g |
0 g |
0 % |
|
Vitamina D |
20 μg (400% din VNR**) |
2,0 μg |
40% din VNR** |
*CR: Consumul de referinţă al unui adult obişnuit (8400kj/2000kcal)
**VNR- Valoare Nutriţională de Referinţă cf. Regulament 1169/2011.
Mod de administrare
Pentru adulti in cazuri acute, se administreaza cu cel putin 30 min inainte de masa de trei ori pe zi, cate o lingura mare de supa (≈7.5ml) care se poate dizolva in lapte sau miere de albine, dar se poate consuma si simpla.
Tratamentul dureaza 2 saptamani dupa care se face pauza 1 saptamana si se poate relua.
Profilactic se administreaza cate o lingura (≈7.5ml) de doua ori pe zi, inainte de masa timp de 2 saptamani.
Copii de la 3 la 12 ani cate o lingurita (≈3ml) de doua ori pe zi timp de 2 saptamani se face pauza o saptamana se poate relua.
Copii de la 12 la 18 cate o lingurita (≈3,5ml) de trei ori pe zi timp de 2 saptamani si dupa pauza de o saptamana se poate relua.
Important este, sa se administreze cu 30min inainte de mesele principale.
O singura portie de 1 lingurita contine 8% din aportul zilnic recomandat de acizi grași polinesaturați, 12% din doza zilnică recomandată de omega-3 acizi grasi polinesaturati, necesari organismului intr-o zi.
Contraindicatii
Nu se recomanda femeilor insarcinate sau care alapteaza, persoanelor alergice la acest produs sau care sufera de afectiuni grave ale ficatului sau ale cailor biliare, pancreatita si copiilor cu varsta mai mica de 3 ani.
Untura de bursuc EKOBARS ™ a trecut cu succes o serie de examene (expertiza sanitaro-epidemiologică de stat la Institutul de Igienă și Ecologie Medicală. ( Marzeev Nams de Ucraina) și a obține feedback-ul pozitiv. Și acest lucru este valabil nu numai din punctele de vedere ale experților ci și din rezultatele pozitive ale mai multor studii (efectuate de Institutul Ecohygiene și Toxicologie. LI Medved Nams a Ucrainei și Universitatea de Medicina. Bogomolets Națională).
Untura de bursuc EKOBARS ™: calitate și tradiție, proprietati exceptionale, comentarii pozitive de la experți și specialiști, pentru confortul deplin al consumatorului.
Untura de bursuc este un produs pur si natural. Proprietăţile sale benefice sunt date de substanţele biologic active pe care bursucul le acumulează în organism, pentru menţinerea vieţii şi a sănătăţii lui, în timpul celor patru luni de hibernare (de la sfârşitul lunii noiembrie până la începutul lunii martie), fără mâncare şi apă. În compoziţia grăsimii de bursuc se evidenţiază o cantitate mare de vitamine, acizi organici şi macronutrienţi: vitaminele A, E, K, PP, complexul B (B2, B3, B5, B6, B9, B12), tocoferol, acid folic, carotenoizi etc. Concentraţia mare de acizi graşi polinesaturaţi (Omega 3, Omega 6 şi Omega 9) face untura de bursuc benefică în afecţiunile cauzate de nivelul ridicat de colesterol din sânge. Totodată, acizii graşi contribuie la extinderea lumenului vaselor inimii şi inhibă depunerea acidului uric în articulaţii şi în organele sistemului urinar, iar alte substanţe active din grăsimea de bursuc au acţiune antiinflamatoare, îmbunătăţesc funcţionarea sistemului nervos, reglează balanţa hormonală şi echilibrul fosfo-calcic al persoanelor distrofice şi al copiilor rahitici. Consumul grăsimii de bursuc stimulează circulaţia sângelui, stimulează procesul de vindecare al ţesuturilor deteriorate, ajută la dezvoltarea hormonilor steroizi, accelerează metabolismul proteinelor, au un rol important în sistemul de reproducere feminin şi masculin (sinteza hormonilor masculini şi feminini, cu efecte benefice mai ales asupra spermatogenezei) şi ajută la sinteza de proteine naturale (colagen şi cheratină). De asemenea, normalizează funcţia tractului gastro-intestinal şi îmbunătăţeşte procesele digestive (creşte secreţia de sucuri gastrice şi pancreatice, are efect coleretic şi stimulează peristaltismul intestinal). Studiile ştiinţifice atestă că acest complex de substanţe naturale stimulează hematopoieza şi producerea leucocitelor, având un rol activ în prevenirea formării celulelor canceroase.
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”